Muffins met stukjes chocolade

12 muffins
bereiden

waardering 8,1obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 320 g bloem
  • 50 g suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 ei, gesplitst
  • 325 ml crème fraîche
  • 175 ml halfvolle melk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 g chocoladerepen, in ongelijke stukjes gebroken

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg de eidooier aan de droge ingrediënten toe. Klop het eiwit stijf. Roer de crème fraîche, melk, zonnebloemolie en vanille-extract door het mengsel van ei en droge ingrediënten, voeg dan het stijfgeslagen eiwit en de stukjes chocolade toe. Het is niet nodig al te veel te roeren.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins 20 à 25 minuten tot ze stevig, smeuïg en mooi goudbruin zijn. Controleer of ze gaar zijn door midden in de muffin te prikken met een houten prikker: als die er droog uit komt, zijn ze gaar.

Extra benodigd

Muffinvormpjes

Kookboek

Het recept 'Muffins met stukjes chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Muffins

Op het muffinmenu in dit boek staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins... lees verder

© Uitgeverij Becht

Muffins tips

Reacties op dit recept

  • Joyce Mijn zoontje en ik hebben het recept vandaag gemaakt maar vonden het niet lekker: echt te weinig suiker. Het was meer een broodje dan een muffin. We hadden ook melkchocolade gebruikt en die smelt, dat was niet zo handig. Volgende keer pure chocolade dus.