Snelle, dikke ontbijt-muffins
bereiden
Ingrediënten
- 225 g volkorenmeel
- 1 eetlepel kristal- of rietsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 ei
- 250 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm voor 12 muffins in.
Meng de droge ingrediënten in een kom. Roer de vochtige ingrediënten er grofweg door. Het beslag mag klonterig blijven.
Verdeel het beslag over de vorm en bak de muffins 20-25 minuten, tot ze dik, goed gerezen en goudbruin zijn.
Eet ze nog warm met boter (en jam, honing, pindakaas en/of Vegemite/Marmite).
Extra benodigd
Muffinvorm voor 12 muffins
Opmerking
'Dit is een recept voor de vakantie. Het is geschikt voor het ontbijt omdat alle ingrediënten dezelfde zijn als voor pannenkoeken en die vormen natuurlijk het ultieme ontbijt. Deze muffins lijken in niets op die droge exemplaren uit de supermarkt, maar zijn gebakjes die opkomen als de zon op een tropisch strand. Het recept is kort want tijdens de vakantie zijn je hersenen een beetje vertraagd door zon, zee en fun en dat betekent dat alleen de eenvoudigste aanwijzingen tot je door zullen dringen.' - Matt Preston
Kookboek
Het recept 'Snelle, dikke ontbijt-muffins' is afkomstig uit het kookboek...
De perfecte Preston
Matt Preston
In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen perfecte gerechten op tafel kan zetten. En met... lees verder
© Kosmos Uitgevers