Pompoen muffins
bereiden
Ingrediënten
- droge ingrediënten
- 340 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 150 g basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gember
- ½ theelepel nootmuskaat
- vloeibare ingrediënten
- 80 ml karnemelk
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 400 g geschilde en geprakte pompoen
- 100 g kwark
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C. Meng alle droge ingrediënten en 1 theelepel zout door elkaar. Roer de karnemelk, de olie, de eieren en het vanille-extract door elkaar. Voeg de beide mengsels bij elkaar, doe het vruchtvlees van de pompoen erbij en meng door elkaar zonder al te veel te roeren.
Vul de muffinvormpjes tot de helft met het beslag, leg in het midden een flinke theelepel kwark, en vul het vormpje tot aan de rand met beslag. Bak de muffins 15 à 20 minuten tot ze stevig, zacht en mooi goudbruin zijn. Controleer of ze gaar zijn door midden in de muffin te prikken met een houten prikker: als die er droog uit komt, zijn ze gaar (behalve als je in de kwark prikt).
Extra benodigd
Muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Pompoen muffins' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins
Marc Grossman
Op het muffinmenu in dit boek staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins... lees verder
© Uitgeverij BechtMuffins tips
Reacties op dit recept
- sandra Mijn muffins barsten open en kwark komt er dan deels uit. Hoe los ik dit op?