Chocoladelava-mugcake met bosvruchten
bereiden
Bevat per portie
392 kcal
Ingrediënten
- 100 g bosvruchten, ontdooid en uitgelekt
- 2 eetlepels cacao
- 2 eetlepels havermout
- 1 ei, geklutst
- 1 eetlepel tarwezemelen
- 2 eetlepels hazelnootchocoladepasta
Bereiden
Prak alle ingrediënten behalve de chocoladepasta goed door elkaar tot een homogeen mengsel. Vul een kleine mok met de helft van het mengsel. Maak in het midden een kuiltje en schep daar de chocoladepasta in. Dek af met het resterende mengsel.
Zet circa 3 minuten in de magnetron op vol vermogen tot de mugcake gaar is. Controleer de gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker schoon uit de mugcake komt is hij gaar, anders zet je hem nog even in de magnetron.
De mugcake blijft vrij vochtig van structuur. Keer de mok om en stort de mugcake op een bord. Laat 10 minuten afkoelen en snijd doormidden.
Slanktip
Neem 75 gram bosvruchten en 1 eetlepel hazelnootchocoladepasta. Het aantal kcal wordt dan 293.
Slowtip
Je kunt de mugcake ook in een voorverwarmde oven op 180 °C afbakken in circa 20-25 minuten. Vet de mok in met ½ theelepel plantaardige olie voor je het beslag erin doet. Het aantal kcal wordt dan 414.
Kookboek
Het recept 'Chocoladelava-mugcake met bosvruchten' is afkomstig uit het kookboek...
In 20 minuten van XL naar S
Mieke Kosters
Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker en effectiever dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander... lees verder
© Uitgeverij Carrera