Mug cake zoute karamel
1 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 1 ei
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel slagroom
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 6 eetlepels bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 3 gezouten boterkaramels, in stukjes gesneden
Bereiden
Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.
In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder, de gesmolten boter en de stukjes gezouten karamel toe.
Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt).
Tip
Koop gezouten boterkaramels in Frankrijk of op internet. Als vervanging kun je eventueel dulce de leche gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Mug cake zoute karamel' is afkomstig uit het kookboek...
Mug cakes
Lene Knudsen
Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder
© Uitgeverij Becht