Mug cake yoghurt

  • 1 stuks
  • 5 min
  • waardering 8,6
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 theelepels yoghurt
  • 6 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2½ theelepel poedersuiker
  • 6 eetlepels rood fruit

Bereiden

Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.

In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, de yoghurt, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe.

Zet de beker 1 minuut en 40 seconden in de magnetron (800 watt).

Plet voor de rodevruchtensaus in een kom het rode fruit met 2 theelepels poedersuiker. Roer goed door elkaar.

Zeef ½ theelepel poedersuiker boven de mug cake en schep er een beetje rodevruchtensaus op.

Kookboek

Het recept 'Mug cake yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...

Mug cakes

Lene Knudsen

Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!