Kaneeloliebollen met roomijs
5 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 250 ml volle melk
- 8 g suiker (melis of automatensuiker)
- 4 g zout
- 10 g gesmolten boter
- 10 g verse gist (verkrijgbaar bij de bakker)
- fijne suiker
- kaneelpoeder
- arachideolie
Voorbereiden
Meng de bloem, melk, suiker, zout, boter en gist totdat er een mooi glad en egaal deeg ontstaat. Laat dit deeg afgedekt rijzen op een warme plek in de keuken. Sla na 30 minuten het deeg terug (haal de lucht uit het deeg). Maak kleine bolletjes van het deeg en laat deze nogmaals iets rijzen.
Bereiden
Meng wat fijne suiker en wat kaneelpoeder tot kaneelsuiker. Frituur de bolletjes in arachideolie op 175 °C. Haal de bolletjes als ze goudbruin zijn uit de frituur en rol ze door de kaneelsuiker. Serveer de kaneeloliebollen warm met een dikke bol roomijs.
Het recept 'Kaneeloliebollen met roomijs' wordt je aangeboden door chef Willem Dankers van Dorset Mansion House. Beeld: Hans geel | Shutterstock.com