Kaneeloliebollen met roomijs

5 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 8 g suiker (melis of automatensuiker)
  • 4 g zout
  • 10 g gesmolten boter
  • 10 g verse gist (verkrijgbaar bij de bakker)
  • fijne suiker
  • kaneelpoeder
  • arachideolie

Voorbereiden

Meng de bloem, melk, suiker, zout, boter en gist totdat er een mooi glad en egaal deeg ontstaat. Laat dit deeg afgedekt rijzen op een warme plek in de keuken. Sla na 30 minuten het deeg terug (haal de lucht uit het deeg). Maak kleine bolletjes van het deeg en laat deze nogmaals iets rijzen.

Bereiden

Meng wat fijne suiker en wat kaneelpoeder tot kaneelsuiker. Frituur de bolletjes in arachideolie op 175 °C. Haal de bolletjes als ze goudbruin zijn uit de frituur en rol ze door de kaneelsuiker. Serveer de kaneeloliebollen warm met een dikke bol roomijs.

Het recept 'Kaneeloliebollen met roomijs' wordt je aangeboden door chef van Dorset Mansion House. Beeld: Hans geel | Shutterstock.com

Oliebollen tips