Oliebollen
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g krenten en rozijnen
- 250 ml soja- of rijstmelk
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel bio rietsuiker
- 300 g bio volkoren tarwemeel
- rijstolie
Voorbereiden
Laat de krenten en rozijnen even wellen in water.
Maak de melk een beetje warm (22 graden) en los de gist en het zoet erin op.
Meng het papje door het meel en meng de krenten en rozijnen erdoor.
Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plaats met een doek erover.
Bereiden
Verhit de olie tot 180 °C.
Maak met 2 natte lepels mooie kleine bolletjes (maak je ze te groot, dan worden ze niet gaar van binnen), laat ze in porties in de olie zakken en bak ze in 2 tot 3 minuten gaar.
Laat de oliebollen goed uitlekken op keukenpapier.
Kookboek
Het recept 'Oliebollen' is afkomstig uit het kookboek...
Zo bakt Nederland
Irene Lelieveld
100 recepten voor gezonde taarten, cakes, vlaaien en nog veel meer! Beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw, maar dan met... lees verder
© Uitgeverij Elmar