Pepernoten
4 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 200 g roggemeel
- 150 g boekweitmeel
- 250 ml suikervrije appelstroop
- 1 bio ei
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden (of 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel kardemom, 1 theelepel nootmuskaat, paar kruidnagels)
- 1 eetlepel gemalen anijszaad
- beetje zeezout / Himalayazout
Bereiden
Meng alle ingrediënten door elkaar. Laat het deeg 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Haal de kruidnagels uit het deeg als je met specerijen hebt gewerkt.
Rol het deeg langwerpig, niet te dun, uit en knip er met een schaar blokjes van.
Bak de pepernoten 10-15 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Pepernoten' is afkomstig uit het kookboek...
Zo bakt Nederland
Irene Lelieveld
100 recepten voor gezonde taarten, cakes, vlaaien en nog veel meer! Beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw, maar dan met... lees verder
© Uitgeverij Elmar