Pepernoten van havermout

30 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g havermeel
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • 60 g kokosolie
  • 5 Asphikan dadels, zonder pit, in stukjes
  • 2 eetlepels dadelstroop
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel baksoda
  • snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel tot een stevig deeg.

Vorm 30 kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak ze in ca. 15 minuten mooi bruin.

Extra benodigd

Bakpapier, keukenmachine met kneedhaak

Kookboek

Het recept 'Pepernoten van havermout' is afkomstig uit het kookboek...

Havermoutje

Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Pepernoten tips