Perentaart met limoncello
bereiden
Ingrediënten
- 1 rol vers deeg uit het koelversschap
- 250 g mascarpone
- 3 + 2 eetlepels limoncello
- 60 g witte basterdsuiker + 1 eetlepel extra, om te bestrooien
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei
- 3 rijpe peren
- 1 eetlepel abrikozenjam
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en leg in een taartvorm van 24 cm doorsnede. Prik met een vork ruim gaatjes in het deeg. Maak je liever zelf je deegbodem? Kies dan voor zanddeeg of maak een bodem van biscuitjes. Klop nu de mascarpone los zodat er geen klontjes meer zijn.
Voeg aan de mascarpone 3 eetlepels limoncello, de suiker, het vanille-extract, de bloem en het ei toe, en mix tot een geheel. Bestrijk het deeg met het mascarponemengsel en strijk de bovenkant glad. Schil de peren, halveer ze en ontdoe ze van de klokhuizen. Snijd ze in plakken en leg de plakken peer in een waaiervorm op de mascarpone. Leg een rond stukje peer in het midden. Bestrooi de peer met de extra eetlepel suiker.
Bak de taart in ca. 40 minuten gaar of totdat het deeg goudgeel is en de peren zacht zijn. Verlaag de temperatuur van de oven iets, wanneer het deeg te snel donker kleurt of dek de taart af met aluminiumfolie.
Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met de overige 2 eetlepels limoncello. Laat even zachtjes koken totdat de jam gesmolten is. Bestrijk de peren met het jammengsel en je taart is klaar.
O ja, als je de peren schilt en snijdt, verkleuren ze nogal snel. Verwerk ze daarom een voor een of smeer de snijvlakken van de peren in met citroensap.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 24 cm), aluminiumfolie
Tip
Als je liever alcoholvrij kookt, vervang dan de limoncello door vlierbloesemsiroop.
Kookboek
Het recept 'Perentaart met limoncello' is afkomstig uit het kookboek...
De meisjes van de moestuin
Amber Carchedi & Reny Muller
Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Marleen van Es