Crunchy preitaartjes
bereiden
Ingrediënten
- voor het deeg
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g bloem
- voor de vulling
- olijfolie
- 600 g prei, in ringen
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 100 ml sojaroom of gewone room
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 eetlepels roomkaas (type Philadelphia)
- nootmuskaat
- voor de crunch
- 10 ontpitte groene olijven, fijngehakt
- 5 basilicumblaadjes, fijngehakt
- 50 g broodkruim
- 15 kappertjes
- 20 g pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit wat olie in een pan en stoof hierin de prei, gekruid met Provençaalse kruiden.
Maak intussen deeg. Vermeng een snufje zout, 4 eetlepels water en de olie met de bloem en kneed even tot alles goed vermengd is. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem. Rol het deeg uit en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes met een doorsnee van ca. 10 cm.
Voeg, als de prei bijna gaar is, de room toe en laat nog even doorstoven. Haal de pan van het vuur.
Meng de geraspte citroenschil met de prei. Voeg de roomkaas toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout en vermeng alles goed. Verdeel de vulling over de taartjes.
Meng de olijven en het basilicum met het broodkruim, de kappertjes en de pijnboompitjes.
Verdeel de crunch over de 4 taartjes en bak ze 30 minuten in de oven.
Extra benodigd
4 taartvormpjes (Ø 10 cm)
Kookboek
Het recept 'Crunchy preitaartjes' is afkomstig uit het kookboek...
Donderdag veggiedag kookboek
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
In het 'Donderdag veggiedag kookboek' krijg je volop ideetjes om één dag per week, bijvoorbeeld op donderdag, vegetarische gerechten te bereiden
... lees verder © Standaard Uitgeverij