Quiche met asperges en gerookte forel
bereiden
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap ter grootte van de taartvorm
- 1 eetlepel paneermeel
- 200 g gerookte forelfilet, in stukjes
- 500 g asperges, beetgaar, in kleine stukken
- 3 eieren
- 200 g roomkaas
- 200 ml room
- 1 eetlepel dille, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een met boter ingevette taartvorm met het bladerdeeg, ook de opstaande rand. Prik er met een vork gaatjes in en strooi er het paneermeel over.
Leg de forel op de bodem en daarop de asperges. Klop met de staafmixer de eieren, kaas, room en dille tot een homogeen mengsel en vul er de taartvorm mee.
Zet de quiche in het midden van de oven en bak hem 10 minuten. Zet daarna de oven op 160 °C en bak de quiche nog 30 minuten, tot hij gaar is. De vulling moet helemaal gestold zijn.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 28 cm), staafmixer
Kookboek
Het recept 'Quiche met asperges en gerookte forel' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges
Thea Spierings
Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge
... lees verder © Caplan Books