Quiche met geroosterde prei en pecannoten
bereiden
Ingrediënten
- 150 g pecannoten of walnoten
- 150 g volkorenmeel
- 125 g koude boter, in blokjes
- 5 eieren
- 4 preien, in stukken van 2 cm
- 2 eetlepels citroensap
- 2-3 eetlepels (walnoot)olie
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 150 g Griekse yoghurt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal 100 g pecannoten fijn (in de keukenmachine) en meng ze met het meel, 1 theelepel zout, de boter en 1 ei snel tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Schep intussen de prei in een bakblik om met citroensap, walnootolie, tijm en zout en peper naar smaak. Rooster de prei in de oven in 20 minuten gaar, schep de prei af en toe om.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap en bekleed een ingevette lage taartvorm (24-26 cm) met het deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Klop 4 eieren los met de yoghurt, 2-3 eetlepels vocht van de prei en zout en peper naar smaak. Schenk dit mengsel in de taartbodem en verdeel de prei en de rest va n de noten erover.
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de quiche in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche uit de oven iets afkoelen.
Extra benodigd
Keukenmachine, bakblik, taartvorm (Ø 24-26 cm)
Kookboek
Het recept 'Quiche met geroosterde prei en pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vegetarisch
diverse auteurs
Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder
© InmercQuiche tips
Reacties op dit recept
- saskia Niet vies, had er echter qua smaak meer van verwacht.
- carla Dank jewel Saskia. Ik denk het recept dan te gaan aanpassen, en ipv, 4 eieren bv. 2 eieren te kiezen en dit "aan te lengen" met creme fraiche, wat melk of room ( totaal 3 dl. vocht) en toch nog wat kaas toe te voegen.