Quiche met pompoen, prei en sojaspruiten
bereiden
Ingrediënten
- 200 g prei
- 250 g melig pompoenvruchtvlees
- 150 g sojaspruiten (toko; of neem taugé)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- kerriepoeder naar smaak
- 250 g bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 scharreleieren
- 150 ml (slag)room
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Snijd de prei overlangs door en in reepjes. Rasp de pompoen grof.
Fruit de prei, pompoen en sojaspruiten 6 tot 8 minuten in de olijfolie. Breng op smaak met kruidenzout, peper en kerriepoeder naar smaak. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de bladerdeegvellen op elkaar, rol ze uit en leg het deeg in de beboterde vorm. Prik er een paar maal in met een vork.
Meng de eieren, (slag)room en Parmezaanse kaas en roer het eimengsel door het pompoenmengsel. Verdeel de groentemassa over de deegbodem.
Zet de quiche op de een na onderste richel in de oven en bak hem ca. 30 minuten.
Extra benodigd
Bakblik (Ø 28 cm)
Kookboek
Het recept 'Quiche met pompoen, prei en sojaspruiten' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden pompoenen boek
Erica Bänziger
De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder
© De Lantaarn