Quiche met spinazie, broccoli en kerstomaatjes
bereiden
Ingrediënten
- 200 g fijngehakte spinazie (diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- scheut olijfolie
- 200 g gekookte broccoliroosjes
- 500 g tofoe, uitgelekt
- 2 eetlepels mosterd
- sap van ½ citroen
- 1 kant-en-klaar bladerdeeg (zonder roomboter)
- handvol kerstomaatjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontdooi de spinazie in de magnetron en laat uitlekken in een zeef.
Snijd de knoflook en ui in kleine blokjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie samen met de gekookte broccoli.
Mix de tofoe, kurkuma, mosterd en het citroensap tot een gladde massa. Je kunt dit met een blender of een mixer doen.
Vervolgens meng je er de gebakken knoflook, ui, broccoli en spinazie onder en kruid je af met voldoende peper en zout.
Bereid de bakvorm voor door het bladerdeeg in de vorm te leggen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel de hele massa gelijk over de vorm.
Halveer de kerstomaatjes en dresseer ze als topping op je quiche.
Plaats de bakvorm in de oven, maar niet te hoog zodat de rand van de quiche en de tomaatjes niet verbranden. Bak de quiche gedurende 50 minuten.
Extra benodigd
Blender of mixer, bakvorm of springvorm
Kookboek
Het recept 'Quiche met spinazie, broccoli en kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
Young, wild & vegan
Steffi Quisquater
Heb je besloten om vaker plant-based te koken, maar helemaal geen zin om je te worstelen door een kluwen van onuitspreekbare ingrediënten? Steffi Quisquater heeft voor elke gelegenheid een kleurrijk en easy peasy receptje achter de hand
... lees verder © Uitgeverij Lannoo