Quiche met spruitjes
bereiden
Ingrediënten
- 400 g spruiten
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- boter
- 6 plakjes bladerdeeg
- 200 g cherry tomaatjes
- 4 eieren
- 125 g crème fraîche
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 40 g geraspte kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de spruitjes schoon en breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Doe de spruitjes in de pan, kook ze 5 minuten en giet af. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in repen.
Vet een quichevorm van 28 cm doorsnede in met een beetje boter en bekleed met de plakjes bladerdeeg; druk de naden goed op elkaar. Halveer de tomaatjes en verdeel samen met de spruitjes, paprika, ui over de vorm. Klop de eieren, crème fraîche, kerriepoeder, oregano, kaas en een snufje peper en zout door elkaar met een vork of garde. Giet het mengsel over de groenten. Bak de quiche in 30 minuten gaar.
Extra benodigd
Quichevorm (Ø 28 cm)
Kookboek
Het recept 'Quiche met spruitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Colorful Food
Sharon de Miranda
Sharon de Miranda combineert in haar recepten diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken. 'Colorful Food' is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd
... lees verder © Uitgeverij Terra