Aardbeien-scones

6 scones
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snuf zeezout of roze Himalayazout
  • 75 g kokosolie, gesmolten
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1/3 theelepel vanille-extract
  • 200 g aardbeien, in stukjes gesneden
  • bloem, om te bestuiven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. Giet de kokosolie, ahornsiroop en het vanille-extract erbij en roer tot het deeg samenkomt. Voeg 40 ml heet water toe en mix tot een glad geheel. Schep de stukjes aardbei erdoor.

Druk het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 cm dikte en gebruik een koekjessteker van 6-7 cm om er rondjes uit te steken.

Breng de deegrondjes met een metalen spatel over op het bakpapier en bak de scones 10 minuten in de oven. Draai de bakplaat 180 graden zodat de achterkanten van de scones nu naar voren wijzen en zet de scones nog 8-10 minuten terug in de oven. Laat ze afkoelen alvorens je ze serveert.

Extra benodigd

Bakpapier, koekjessteker

Variatietip

In plaats van aardbeien doen ook frambozen het goed in dit recept en ik kan me voorstellen dat blauwe bessen ook de moeite waard zijn.

Kookboek

Het recept 'Aardbeien-scones' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond bakken

Zoete en hartige lekkernijen waar het hele gezin van kan genieten, zonder suiker, tarwe of koemelk en vrijwel zonder gluten. Denk aan kaaskoekjes, een feestelijke

... lees verder

© Unieboek Spectrum

Scones tips