Scones recepten
-
tip
Scones met clotted cream en jam
Vegetarisch, 25 min 8,4
-
tip
Klassieke scones
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Aardbeien-scones
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Gember-scones
Vegetarisch, 30 min 7,6
-
Glutenvrije scones met cranberry's en sinaasappel
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Grote scone met peer en bramen
Vegetarisch, 45 min 7,8
-
Karnemelk-scones
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Kruimelige kaas-augurkenscones
Vegetarisch, 75 min 8,5
-
Mini-scones
Vegetarisch, 25 min 7,5
-
Pompoenscones met kaas en rozemarijn
Vegetarisch, 45 min 8,5
-
Rijk gevulde fruitscones
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Scones
Vegetarisch, 35 min 7,7
-
Scones met bosbessen van Bill Granger
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Scones met geitenkaas
Vegetarisch, 35 min 7,4
-
Za'atar feta scones
Vegetarisch, 45 min 8,5
Zie ook
Scones
Klein rond broodje van gistdeeg dat oorspronkelijk uit de Schotse keuken komt. Het vanbinnen blanke en zachte broodje is krokant bruingebakken. Scones worden bij het ontbijt of bij de thee gegeten en ontbreken zelden bij een high tea, het dinerachtige vieruurtje in Engeland en Schotland. Ze worden gewoonlijk doormidden gesneden, aan beide kanten met boter of aardbeienjam besmeerd en warm opgediend.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com ]