Scones met clotted cream en jam
- 10 stuks
- 25 min
- waardering 8,4
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels fijne tafelsuiker
- 50 g boter
- 1 ei
- 75 ml melk
- clotted cream en aardbeienjam of andere vruchtenjam
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het bakmeel, het bakpoeder en de suiker met de pulseerknop in een keukenmachine. Voeg de boter toe en meng nog eens 20 seconden tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Klop in een andere kom het ei en de melk los en houd 1 eetlepel van het mengsel achter. Giet de rest in het bakmeel-bakpoedermengsel en meng dat er met een vork doorheen. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad. (Meng er nog wat bakmeel door als het te plakkerig is.)
Druk of rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2½ cm en maak rondjes met behulp van de koekjessteker. Leg de rondjes met wat tussenruimte op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het achtergehouden ei-melkmengsel. Zet de scones in de oven en bak ze ongeveer 8 minuten tot ze goudgeel en gerezen zijn.
Leg ze op een rooster en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze open, besmeer ze met clotted cream of mascarpone en jam en dien onmiddellijk op.
Extra benodigd
Keukenmachine, koekjessteker (Ø 5 cm)
Variatietip
Clotted cream kan vervangen worden door geklopte mascarpone.
Scones
Scones vormen een onmisbaar onderdeel van de Engelse middagthee. Versgebakken smaken ze het lekkerst, zeker als je ze opensnijdt en lekker dik besmeert met clotted cream en zelfgemaakte jam.
Kookboek
Het recept 'Scones met clotted cream en jam' is afkomstig uit het kookboek...
High tea party
Susannah Blake
Een high tea is altijd een verwennerij en heel geschikt als je iets te vieren hebt, in elke tijd van het jaar. Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen... lees verder
© Uitgeverij Becht