Mini-scones
- 16 stuks
- 25 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 55 g koude boter, in stukjes gesneden
- 250 g bloem + extra voor het bestuiven
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel fijne tafelsuiker
- 150 ml melk
- 1 losgeklopt ei
- aardbeienjam
- stijfgeklopte slagroom
Bereiden
verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakplaat licht in met boter.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg dan het bakpoeder, de suiker en een flinke snuf zout toe en schep alles goed om. Voeg de stukjes boter toe en kneed het geheel tot een kruimig mengsel. Maak een kuiltje in het midden van het kruimmengsel en giet er de melk in. Meng het deeg met je handen of met een mes. Voeg als het mengsel te droog is nog een beetje melk toe; voeg als het te plakkerig is een beetje bloem toe.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 3-4 cm dik. Kneed het deeg vooral niet! Steek er met het uitsteekvormpje scones uit en leg de scones op de bakplaat.
Bestrijk de scones licht met wat losgeklopt ei. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn. De scones zullen tijdens het bakken souffleren en tegen elkaar aan gaan plakken. Laat de scones eerst afkoelen voor je ze voorzichtig van elkaar losmaakt. Serveer ze lauw en geef er de aardbeienjam en stijfgeklopte slagroom bij.
Extra benodigd
Uitsteekvormpje van 4 cm doorsnee
Kookboek
Het recept 'Mini-scones' is afkomstig uit het kookboek...
De lekkerste hapjes uit Londen
Amelia Wasiliev
Dit kookboek bevat een keur aan muffins, cupcakes, taartjes en typisch Engelse scones om van te watertanden. Een heerlijk boek met eenvoudige recepten en... lees verder
© Good Cook