Gember-scones
bereiden
Ingrediënten
- 150 g zachte boter
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml melk
- 100 ml room
- 100 g gekonfijte gember, in zo klein mogelijke stukjes
- 100 g poedersuiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- sap van 1 citroen
Bereiden
Klop de boter met de suiker schuimig. Roer een voor een de eieren erdoor. Voeg dan de bloem, het bakpoeder, de melk, de room en de gember toe en roer alles tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Leg telkens 2 papieren vormpjes in elkaar, doe er een lepel beslag in en bak ze goudbruin in ca. 15 minuten. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen.
Roer de poedersuiker, het gemberpoeder en het citroensap door elkaar. Giet het glazuur over de scones en laat het opdrogen.
Extra benodigd
Muffinvorm of 60 papieren vormpjes
Kookboek
Het recept 'Gember-scones' is afkomstig uit het kookboek...
Gember
Wolfgang Hübner & Michael Wissing
Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder
© De Lantaarn