Scones met geitenkaas

10 stuks
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snufje cayennepeper of iets meer, naar smaak
  • 30 g koude boter
  • 200 ml melk
  • voor de vulling
  • 80 g geitenkaas, verbrokkeld
  • 40 g pecorino, geraspt
  • 2½ eetlepel gehakte munt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Beboter een bakplaat of bekleed hem met bakpapier.

Zeef de bloem met het bakpoeder, de cayennepeper en een snufje zout boven een grote kom. Snijd de boter er met twee messen door en bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Giet de melk erbij en roer het deeg met een spatelmes tot het zacht is. Voeg wat bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak van 20 x 25 cm. Strooi de geitenkaas, de pecorino en de munt erover uit. Rol de lap deeg vanaf een van de lange zijden op. Snijd de rol in 10 plakken van ca. 2 cm dikte. Leg de plakken op de bakplaat, op 2 cm van elkaar.

Bak de scones in 10-12 minuten goudbruin en door en door gaar. Laat ze uitwasemen op een rooster en dien ze warm op.

Kookboek

Het recept 'Scones met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Van de melkboer

'Van de melkboer' vertelt je alles over kaas, room en melk. Met maar liefst 135 recepten, zowel zoete als hartige, variërend van alledaagse gerechten tot

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Scones tips