Croissanttaart met aardbeien
- 1 taart
- 50 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 eieren
- 180 ml Jersey slagroom
- 4 eetlepels volle Jersey melk
- 6 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 8 oude croissants (spaar ze op in de vriezer), in grote stukken
- 300 g aardbeien, gehalveerd
- 5 eetlepels aardbeienconfituur
- 1 eetlepel citroensap
- 75 g poedersuiker
- 2 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Klop de eieren los in een grote kom en meng er de slagroom, melk, basterdsuiker, vanille en wat zout doorheen. Roer de croissants door het eiermengsel en laat ze 5 minuten weken.
Vet ondertussen de taartvorm in (je kunt ook individuele taartjes maken, gebruik dan vier kleinere vormen). Schep de aardbeien voorzichtig door het croissantmengsel en doe de inhoud van de kom over in de taartvorm. Bak de taart 35 minuten.
Pureer ondertussen de confituur met 1 eetlepel warm, het citroensap en de poedersuiker. Druppel de helft hiervan over de warme taart. Laat de taart afkoelen en druppel dan de rest van het glazuur over de taart. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Laat de taart nog 1 uur staan voor je hem serveert.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 20 cm)
Kookboek
Het recept 'Croissanttaart met aardbeien' is afkomstig uit het kookboek...
Fruit plukken
Matthias Kleingeld & Rickard Walraven
Elke fruitsoort heeft zijn eigen specifieke smaak en karakter. Matthias Kleingeld en Richard Walraven beschrijven ruim 20 fruitsoorten die het in Nederland en België goed doen. Ze geven meer dan 60 recepten met fruit. Probeer bijvoorbeeld de... lees verder
© Uitgeverij Terra