Honingtaart

24 plakken
bereiden

waardering 7,7obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g heldere vloeibare honing
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 ml melk
  • 300 g cakemeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee springvormen van 20 cm in met boter.

Doe de honing in een kom, voeg de boter en een beetje melk toe en pureer dit langzaam met een handmixer. Voeg de rest van de melk toe en dan het cakemeel en pureer dit tot een niet kleverige massa.

Giet het in de springvormen, zet die 35-40 minuten in de oven tot de taarten bruin zijn en loskomen van de randen. Laat afkoelen en snijd de honingtaart in plakken.

Extra benodigd

Handmixer, 2 springvormen (Ø 20 cm)

Persoonlijke noot

'Dit is alsof je honing eet. Ik heb acaciahoning gebruikt vanwege de milde smaak, maar op het etiket van de honingpot in het restaurant waar ik deze honingtaart proefde, stond 'flor predominante trevo', klaverhoning. Het recept komt van Joào, de kelner van de Alcide. Ik vond het zo lekker, dat ik een uur buiten het restaurant heb staan wachten om het recept te vragen. Eindelijk kwam hij naar buiten en schreef het voor me op, en ik voelde mij de koning te rijk.' - Tessa Kiros

Kookboek

Het recept 'Honingtaart' is afkomstig uit het kookboek...

Piri piri & sardientjes

Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Taart tips

Reacties op dit recept

  • sisca Lijkt me heel lekker. Ga het met mijn kleindochter maken!
  • Irene Geweldig, een recept zonder ei en zonder noten!