Piri piri & sardientjes
Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar gezin meeneemt naar Portugal raakt ze in de ban van de sereniteit van dit oude Europese land en door de traditionele leefwijze van zijn bewoners. Portugal heeft alles waar ze van houdt - markten, de zee, de schitterende oude pousadas - maar alleen al voor de pastéis de nata zou ze erheen gegaan zijn. In 'Piri piri & sardientjes' tovert Tessa een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.
AuteurTessa Kiros
UitgeverijUitgeverij Terra
- Hardcover
- 256 pagina's
- ISBN 9789058978813
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Tomatensoep met koriander en gepocheerd ei
Vlees, 50 min 8,0
-
Biefstuk met ei (bitoque met ei)
Vlees, 15 min 8,0
-
Gezouten kabeljauw met aardappelen en ei (bacalhau)
Vis, 55 min 8,0
-
Wentelteefjes met port (rabanadas)
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Honingtaart
Vegetarisch, 50 min 8,0
Alle Kookboeken over de Portugese keuken
-
Piri piri & sardientjes
Tessa Kiros
Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar... bekijk 'Piri piri & sardientjes'