Key lime pie
- 10 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de bodem
- 400 g amandelen
- ca. 30 Medjouldadels (600 g), ontpit
- 2 eetlepels kokosolie
- voor de vulling
- 5 erg rijpe avocado's
- sap van 3 limoenen (30 ml)
- 225 ml ahornsiroop
- 4 eetlepels kokosmelk (ik gebruik het gestolde deel uit het blik, niet de vloeistof)
- 1 limoen om te raspen
Bereiden
Hak voor de bodem de amandelen in de keukenmachine in ongeveer een minuut in kleine stukjes (maar niet zo fijn als meel). Doe de dadels en de kokosolie erbij en laat opnieuw draaien, tot alle dadels zijn fijngemalen en het mengsel kleverig is.
Duw de mix van amandelen en dadels met een spatel stevig tegen de bodem van een taartvorm van 20-25 cm – de bodem moet 2-3 cm dik worden en heel compact. Zet de bodem apart.
Schep voor de vulling het vruchtvlees uit de avocado's, gooi de pitten weg en doe al het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe het limoensap, de ahornsiroop en de kokosmelk erbij en mix alles helemaal glad en romig.
Giet het mengsel over de bodem en zet de taartvorm in de vriezer om ongeveer anderhalf uur op te stijven – het moet stevig worden, maar niet bevriezen! Rasp voor je de taart serveert de schil van de overgebleven limoen erover.
Extra benodigd
Keukenmachine, taartvorm (Ø 20-25 cm)
Tip
Let op dat het vruchtvlees van de avocado's helemaal groen is. Als er bruine vlekken in zitten, wordt je taart niet zo mooi felgroen, maar eerder moeraskleurig!
Opmerking
'Deze Key lime pie is een van de wat avontuurlijkere recepten in dit boek en ik weet zeker dat als je de ingrediënten bekijkt, je je afvraagt of het wel lekker wordt. Je moet me dus maar vertrouwen: het smaakt echt zalig. De avocado en kokosmelk maken dit nagerecht waanzinnig romig, de limoen zorgt voor een heerlijk frisse smaak en de ahornsiroop maakt het lekker zoet. Geen zorgen, je proeft niet dat er avocado in zit.' - Ella Woodward
Kookboek
Het recept 'Key lime pie' is afkomstig uit het kookboek...
Deliciously Ella
Ella Woodward
Gezond en lekker eten maakt gelukkig! In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een zeldzame ziekte. Omdat medicijnen niet hielpen, veranderde zij haar... lees verder
© Kosmos Uitgevers