Pindakaastaart
- 12 punten
- 120 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de bodem
- 200 g kandijkoeken
- 100 g gezouten pinda's
- 30 g roomboter
- voor de vulling
- 800 g roomkaas
- 200 g crème fraîche
- 250 g witte basterdsuiker
- 5 eieren
- 1 eidooier
- 100 g pindakaas
- 30 g bloem
- merg van 1 vanillestokje
- rasp van 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in met wat boter en bekleed hem met bakpapier. Maak eerst de bodem. Maal de koeken met de pinda's fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter. Meng het koekmengsel en de boter goed door elkaar. Verdeel het koekmengsel met een spatel over de bodem van de springvorm en druk het vervolgens goed aan met een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 125 graden.
Maak de vulling. Klop de roomkaas in een keukenmachine op hoge snelheid los. Mix de crème fraîche erdoorheen en daarna de basterdsuiker. Meng de eieren er een voor een door en dan achtereenvolgens de eidooier, pindakaas en bloem. Voeg het vanillemerg en de citroenrasp toe en mix het mengsel nog een keer kort door op de hoogste stand.
Schep de vulling op de koekjesbodem en verdeel gelijkmatig over de vorm. Bak de taart 1½ uur in de oven; zet er een klein schaaltje water bij om barsten in de taart te voorkomen.
Laat de taart goed afkoelen en laat hem daarna een nachtje opstijven in de koelkast.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 26 cm), bakpapier, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Pindakaastaart' is afkomstig uit het kookboek...
Colorful Food
Sharon de Miranda
Sharon de Miranda combineert in haar recepten diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken. 'Colorful Food' is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd... lees verder
© Uitgeverij Terra