Schwarzwaldertaart
- 8 personen
- 90 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 225 g pure chocolade met minstens 70% cacao
- 8 eieren
- 200 g suiker
- 180 g bloem
- voor de siroop
- 80 g suiker
- 60 g kirsch
- voor de geklopte crème met kersen
- 200 g slagroom
- 400 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 250 g kersen uit pot of blik (morellen)
- voor de chocolade-botercrème
- 450 g melkchocolade
- 225 g pure chocolade
- 340 g zachtgeroerde boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier.
Breng onder voortdurend roeren in een pan de chocolade met 230 ml water op matig vuur aan de kook. Laat al roerend even zachtjes sudderen tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Klop met een elektrische handmixer op de hoogste snelheid de eieren 5 minuten met de suiker. Voeg de helft van de bloem toe en meng snel tot het mengsel glad is. Voeg de rest van de bloem en dan het chocolademengsel toe. Meng goed.
Verdeel het beslag over de 3 voorbereide vormen. Bak ze 30 minuten in de oven. Stort de taarten uit de vormen. Leg ze op een met boter ingevette, omgekeerde schaal en laat ze afkoelen.
Breng voor de siroop al roerend de suiker met 180 ml water aan de kook. Leg het deksel op de pan en neem van het vuur. Laat de siroop volledig afkoelen. Roer er dan de kirsch door. Sprenkel de siroop over de taarten. Zet weg.
Maak de geklopte crème. Klop met een elektrische handmixer op middelhoge snelheid de slagroom en mascarpone ongeveer 2 minuten door elkaar. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en verhoog de snelheid geleidelijk. Schep er de uitgelekte en gepureerde kersen door.
Laat voor de chocolade-botercrème de twee soorten chocolade smelten in een au bain-mariepan. Laat afkoelen.
Klop met een elektrische handmixer op middelhoge snelheid de boter zacht. Giet er al kloppend geleidelijk de gesmolten chocolade bij. Klop tot alles goed gemengd is. Zet weg op een koele, droge plek, maar niet in de koelkast.
Stel de taart samen. Smeer de helft van de kersencrème over een taart. Leg er een tweede taart op. Smeer er de rest van de crème op en bedek met de derde taart. Zet de gelaagde taart ongeveer 1 uur in de koelkast voor je de chocolade-botercrème erover smeert. Smeer de crème op en rond de taart. Garneer met geschaafde chocolade.
Extra benodigd
3 springvormen (Ø 20 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Schwarzwaldertaart' is afkomstig uit het kookboek...
Happy happy!
Alisa Morov
Dromen van feesttaarten mag voor jong en oud. Probleemloos te maken gelaagde taarten, mooi versierde taarten, maxi charlottetaarten, speelse tiramisutaart... lees verder
© Good Cook