Tarte Tatin van peer en blauwe kaas
bereiden
Ingrediënten
- 3 kleine peren
- 2 eetlepels witte wijn
- 30 g gehakte walnoten
- 150 g bladerdeeg
- 50 g blauwe kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in achten. Giet op de bodem van de pan (16 cm Ø) de olijfolie en witte wijn, strooi hierin de walnoten en leg de partjes peer er netjes dakpansgewijs overheen. Laat dit 5 minuten garen.
Rol het deeg dun uit en bedek de peren hiermee. Prik er luchtgaatjes in om het vocht te laten verdampen.
Bak de tarte Tatin 10 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en keer de taart om. Verbrokkel de kaas over de taart en bestrooi met peper.
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin van peer en blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In dit boek vind je allerlei variaties op de klassieke omgekeerde appeltaart van de dames Tatin. Naast een reeks zoete taarten (met ananas, rood fruit en banaan
... lees verder © Uitgeverij BechtTarte Tatin tips
Reacties op dit recept
-
Ferry
Ik ben de man van Narcisa en ik vindt het een top recept.
Denk het te gebruiken in ons restaurant waar ik werzaam ben.
groetjes Ferry