Tarte Tatin van verse vijgen, amandel en vanille
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepel sinaasappelsap
- 1 vanillestokje
- 3 verse vijgen
- 50 g bladerdeeg
- handje amandelschaafsel, geroosterd
Bereiden
Verwarm de oven op 180 °C.
Meng de suiker met het sinaasappelsap in een pannetje en doe het vanillestokje erbij, laat op laag vuur een minuut of 10 intrekken. Haal het vanillestokje er uit en giet de suiker-sinaasappelsiroop onder in een ovenvaste vorm (10 cm Ø).
Snijd de vijgen in tweeën en leg ze met de snijkant naar beneden in de vorm. Rol het deeg dun uit en leg over het fruit. Prik er gaatjes in om lucht en vocht te laten ontsnappen.
Bak de taart ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen tot lauwwarm en keer de tarte Tatin dan om. Strooi hier het amandelschaafsel overheen.
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin van verse vijgen, amandel en vanille' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In dit boek vind je allerlei variaties op de klassieke omgekeerde appeltaart van de dames Tatin. Naast een reeks zoete taarten (met ananas, rood fruit en banaan
... lees verder © Uitgeverij BechtTarte Tatin tips
Reacties op dit recept
- john Snijd de vijgen in tweeën en leg ze met de snijkant naar beneden in de vorm, misschien toch beter met bolle kant naar beneden, blijven ze beter in vorm. Net zoals op foto.