Tarte Tatin met rabarber en aardbeien
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 400 g rabarber
- 50 g bruine basterdsuiker
- 250 g aardbeien
- 1 pakje vellen bladerdeeg
- voor de karamel
- 100 g fijne tafelsuiker
- 50 g lichtgezouten boter, in stukjes
Voorbereiden
Trek zo nodig taaie draadjes van de stelen rabarber af. Snijd de stelen in plakjes. Doe de plakjes in een vergiet en schep ze om met de basterdsuiker. Zet het vergiet boven een kom en laat 2 uur trekken en uitlekken.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de aardbeien af, dep ze droog en snijd ze doormidden.
Maak de karamel. Laat de suiker met 1 eetlepel water smelten in een pan op matig vuur. Laat zonder roeren zachtjes sudderen tot je een lichtbruine karamel krijgt. Voeg de toe en roer die erdoor. Schep de uitgelekte rabarber om met de karamel. Schep het mengsel in een taartvorm met hoge rand of in een speciale Tatinvorm van metaal of aardewerk.
Verdeel de aardbeien tussen het rabarbermengsel. Drapeer er het bladerdeeg over en stop het tussen het fruit en de rand van de vorm in. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Bak de taart 30 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem 15 tot 20 minuten rusten voor je hem uit de vorm stort. Leg een schaal op de vorm en keer beide in een snelle beweging om.
Extra benodigd
Taartvorm met hoge rand of in een speciale Tatinvorm
Tip
Rabarber geeft tijdens het bakken veel vocht af. Daarom is het heel belangrijk om rabarber van tevoren goed te laten uitlekken. Giet als de rabarber tijdens het bakken te veel vocht afgeeft het overtollige sap af. Stort dan pas de taart op een schaal.
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin met rabarber en aardbeien' is afkomstig uit het kookboek...
Tartes Tatin, zoet & hartig
Bérengère Abraham
Recepten voor tartes Tatin, zoet of hartig, de een nog lekkerder dan de andere. Proef weer eens de klassieke variant met appel of ga voor een Tatin met peer en... lees verder
© Good Cook