Kleine tulbandjes met blauwe bessen
bereiden
Ingrediënten
- 60 g fijne kristalsuiker
- 60 g boter
- 1 ei
- 60 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 g blauwe bessen, in vieren
- fijngeraspte schil van 2 citroenen
- voor de blauwebessensiroop
- 250 g blauwe bessen
- sap van 2 citroenen
- 150 g fijne kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C, gasovenstand 4.
Klop de suiker en boter tot een licht en romig mengsel, en doe het ei erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel alles rustig door elkaar, samen met de blauwe bessen en de citroenrasp. Schep het beslag in de ingevette vormpjes en bak 12-15 minuten in de oven tot de cakejes lichtjes terugveren als je ze indrukt. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Snijd voor de siroop 50 g blauwe bessen doormidden en doe ze met het citroensap in een steelpannetje. Verwarm geleidelijk tot de blauwe bessen zacht zijn en het sap is vrijgekomen. Duw de bessen met een lepel door een zeef om het laatste beetje sap eruit te halen. Doe het verkregen sap terug in de pan, voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Sprenkel vlak voor het serveren de siroop over de cakes en vul de holtes in het midden met de overgebleven blauwe bessen.
De cakejes kun je (zonder siroop erover) twee dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
Extra benodigd
24 minitulbandvormpjes (Ø 7 cm)
Kookboek
Het recept 'Kleine tulbandjes met blauwe bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine taartjes
Hannah Miles
Of je nu schattige tulbandjes wilt maken of juist helemaal weg bent van minimadeleines: behalve verrukkelijk zijn deze kleine maar fijne versies van de bekendste... lees verder
© Uitgeverij Becht