Luchtige tulband met chocoladesaus

  • 8 personen
  • 75 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 230 g fijne kristalsuiker
  • 10 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel wijnsteen
  • ½ theelepel vanille-essence
  • voor de chocoladesaus
  • 250 g pure chocolade, fijngehakt
  • 185 ml kookroom
  • 50 g roomboter, in blokjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Houd een niet-ingevette tulbandvorm bij de hand. Zeef de bloem met de helft van de suiker vier keer boven een grote kom. Zet de kom opzij.

Klop de eiwitten, wijnsteen en ¼ theelepel zout met een mixer zacht en schuimig. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend is. Voeg de vanille-essence toe.

Zeef de helft van het mengsel van bloem en suiker bij de geklopte eiwitten en schep het geheel voorzichtig om met een metalen lepel. Doe hetzelfde met de rest van de bloem en suiker. Doe het beslag in de vorm en bak de tulband 45 minuten, of tot een prikker die u in het midden steekt er schoon uit komt. Ga voorzichtig met een spatel of scherp mes langs de rand van de cake zodat hij loskomt van de vorm en stort hem op een rooster om hem af te laten koelen.

Doe voor de chocoladesaus de chocolade, kookroom en boter in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Schenk de saus over de tulband en serveer hem.

Extra benodigd

Tulbandvorm, mixer

Kookboek

Het recept 'Luchtige tulband met chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade

diverse auteurs

'Chocolade' laat de eindeloze mogelijkheden zien van alle mogelijke soorten chocolade. Verrukkelijke taarten, knapperige koekjes, gemakkelijk en snel te maken... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tulband recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!