Chocolade-worteltaart

1 taart
bereiden

waardering 7,2obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 170 g fijne kristalsuiker
  • 80 g geraspte wortel
  • 185 g gemengde gedroogde vruchten
  • 90 g grof gehakte pure chocolade
  • 30 g gedroogd en geraspt kokos
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 90 g boter, gesmolten
  • 40 g walnoten, gehakt
  • voor de roomkaaslaag
  • 125 g roomkaas
  • 30 g boter
  • 185 g poedersuiker, gezeefd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ondiep bakblik van 23 x 23 cm licht in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Zeef het meel en de kaneel in een grote kom. Roer de kristalsuiker, wortel, gedroogde vruchten, chocolade en het kokos erdoor. Voeg de geklopte eieren en de boter toe; meng alles door elkaar.

Spreid het mengsel gelijkmatig uit in het bakblik en strijk het oppervlak glad. Bak de taart in ca. 30 minuten goudbruin. Laat hem afkoelen in het bakblik en stort hem op een plat oppervlak.

Gebruik een elektrische mixer om de roomkaas en boter in een kleine kom tot een glad mengsel te kloppen. Voeg de poedersuiker toe en klop nog eens 2 minuten - of tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg 1 theelepel water toe en klop het erdoor. Spreid het roomkaasmengsel over de taart uit met een paletmes en strooi er de walnoten over.

Extra benodigd

Bakblik van 23 x 23 cm, bakpapier, mixer

Kookboek

Het recept 'Chocolade-worteltaart' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker buiten eten

'Lekker buiten eten' staat boordevol heerlijke recepten om in de buitenlucht van te smullen: van zalige snacks en hapjes tot frisse salades en de heerlijkste drankjes... lees verder

© De Lantaarn

Worteltaart tips