Worteltaart met pistachenootjes
bereiden
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 350 g geraspte wortel
- geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
- 60 g geroosterde, ongezouten pistachenoten, grof gehakt
- voor het glazuur en de versiering
- 200 g roomkaas
- 75 g poedersuiker
- 1½ theelepel citroensap
- geraspte schil van 1 citroen
- gehakte ongezouten pistachenoten
- gesuikerde vioolblaadjes en/of rozenblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef het bakmeel, bakpoeder en de specerijen boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Neem een andere kom en klop daarin de eieren samen met de olie en suiker. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng. Voeg de geraspte wortel, sinaasappelrasp en de noten toe en meng.
Vet een cakeblik in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep het mengsel in het cakeblik, strijk het oppervlak glad en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven of tot een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in het blik afkoelen en stort de worteltaart op een rooster om helemaal af te koelen.
Klop voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, citroensap en citroenrasp tot een romige en gladde massa. Bestrijk hiermee de afgekoelde taart en versier hem met de pistachenoten en gesuikerde bloemblaadjes.
Extra benodigd
Rond cakeblik (Ø 20 cm)
Kookboek
Het recept 'Worteltaart met pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...
High tea party
Susannah Blake
Een high tea is altijd een verwennerij en heel geschikt als je iets te vieren hebt, in elke tijd van het jaar. Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen... lees verder
© Uitgeverij BechtWorteltaart tips
Reacties op dit recept
- J.J.F. Heerlijk die combinatie van de taart met de combinatie van roomkaas met pistachenoten.
- Walter Prima recept o.b.v. minder olie. Vervang de pistache door 100g gebroken walnoot, en voeg 70g rozijnen (geweekt in bourbon). I.p.v. Icing, druk je flink wat hele pecannoten in de bovenkant. Muscovado i.p.v. basterdsuiker.