Worteltaart
bereiden
Ingrediënten
- kruimeldeeg
- 1 kg wortelen
- 200 g geraspte gruyère
- 200 g mandarijnen, in partjes
- 100 g kristalsuiker
- 50 g peterselie, fijngehakt
- 25 g bieslook, fijngehakt
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 200 ml room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Bekleed 3 bakvormen van ongeveer 20 cm doorsnee met kruimeldeeg.
Snijd de helft van de wortelen in schijfjes en kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet het water af en laat de wortelen uitlekken en afkoelen.
Rasp de andere helft van de wortelen. Meng de geraspte en de schijfjes wortel met de geraspte kaas. Voeg de mandarijnpartjes samen met de suiker, peterselie en bieslook aan het mengsel toe.
Klop de eieren los in de melk en de room. Voeg bij het wortelmengsel en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de bakvormen goed en bak direct 35 minuten in de oven. Haal de taarten direct na het bakken uit de vorm en plaats ze op een rooster.
Extra benodigd
3 bakvormen (Ø 20 cm)
Tip
Door gebruik te maken van rauwe, geraspte wortelen en halfgare wortelschijfjes krijgt de taart een eigen smaak en structuur. Het is ook mogelijk het recept te wijzigen en uitsluitend rauwe of halfgaar gekookte wortelen te gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Worteltaart' is afkomstig uit het kookboek...
Basic hartig gebak
Geert Jonckheere
Heerlijk geurende pizza's, een smakelijke quiche lorraine of een hartige minicroissant. Je gaat er van watertanden. Maar hoe krijg je die pizzakorst nu zo lekker dun
... lees verder © Uitgeverij LannooWorteltaart tips
Reacties op dit recept
- Anke Lekker, maar geen wauw-gevoel in vergelijking met de andere lekkere quiches uit dit kookboek.