Bretonse zandkoekjes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 140 g suiker
- 150 g zachte boter
- 4 g zout
- 15 g bakpoeder
- 200 g bloem, gezeefd
Voorbereiden
Klop in een kom de eidooiers schuimig met de suiker. Voeg de zachte boter toe. Schep als laatste het zout, het bakpoeder en de gezeefde bloem door het mengsel. Vorm een bal van het deeg (niet kneden!) en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
Bereiden
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd met behulp van een uitsteekvorm rondjes van 5 cm uit het deeg. Leg de deegrondjes in de beboterde bakringen die op een met vetvrij papier beklede bakplaat liggen (of in de siliconenvorm). Zet 15 minuten in een op 170 °C voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Uitsteekvorm van 5 cm doorsnede, 30 bakringen of een siliconen zandkoekjesvorm, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Bretonse zandkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
À la mère de famille
Julien Merceron
'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder
© Good Cook