Zandkoekjes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 120 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rasp van 1 onbespoten citroen
- 250 g boter
- 2 eidooiers
Voorbereiden
Roer in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker en citroenrasp door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter en de eidooiers toe. Kneed dit alles met je handen tot een soepel deeg.
Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik en steek er met behulp van het vormpje koekjes uit in de vorm van een lepel.
Leg de koeklepeltjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze 10 à 15 minuten in de oven totdat de koekjes bruin zijn.
Extra benodigd
Plasticfolie, koekvormpje (in de vorm van een lepel), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zandkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire cadeautjes
Hanneke de Jager
Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder
© Uitgeverij BechtZandkoekjes tips
Reacties op dit recept
- Bas Ziet er goed uit! Alleen, waarom moeten de koekjes per sé een lepeltjesvorm hebben?