Zandkoekjes met citroen en gember
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 onbespoten citroen
- 200 g zachte boter
- 200 g poedersuiker
- 2 dessertlepels gemberpoeder
- 250 g bloem
- 100 g hazelnootpoeder
Voorbereiden
Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Pers de citroen vervolgens uit en bewaar het sap. Roer de boter zacht en romig en voeg 100 g poedersuiker, het gemberpoeder en het citroenraspsel toe. Doe er vervolgens de bloem en het notenpoeder bij.
Roer en kneed het deeg tot een homogene massa en verpak het in plastic huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C (gasovenstand 5).
Rol het deeg op een stuk bakpapier met een deegroller uit tot 5 mm dikte. Druk er met een vormpje naar keuze of een klein glaasje koekjes uit, die u verdeelt over een bakplaat waarop bakpapier ligt. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 20 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes op een rooster afkoelen voor u het glazuur aanbrengt.
Bereid het glazuur. Meng de rest van de poedersuiker met 4 eetlepels citroensap. Er moet een glad, zacht en beetje vloeibaar papje ontstaan. Doop de zandkoekjes in het glazuur en laat ze 15 minuten drogen. Leg ze dan in een trommel die goed kan worden afgesloten.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Tip
Kleur het glazuur voor het aanbrengen met een druppel roze, groene of gele kleurstof.
Kookboek
Het recept 'Zandkoekjes met citroen en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Vurrukkuluk vers!
Valérie Lhomme
Dit boek biedt 130 eenvoudige en creatieve recepten om te proeven, zoals frambozentaart met citroencrème, gebakken abrikozen met lavendel en varkensgebraad
... lees verder © Uitgeverij Lannoo