Zandkoekjes met amandelen

  • 12 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g amandelen
  • 220 g poedersuiker + 100 g
  • 200 g bloem
  • 1 ei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verpulver de amandelen in de mixer. Roer de 220 g poedersuiker, de bloem en het ei door de amandelen. Maak balletjes van het deeg en druk die plat. Rol ze door de resterende poedersuiker. (Rol voor rechthoekige zandkoekjes het deeg in een heel dunne laag uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een rechthoekig steekvormpje de koekjes uit.)

Leg de koekjes op een beboterde bakplaat en laat ze ongeveer 30 minuten in de oven bakken. Ze moeten droog en goudbruin zijn.

Extra benodigd

Mixer

Tip

Dit zijn echte zandkoekjes, een beetje gedeukt, maar o zo lekker. Je kunt ze wekenlang in een blik in de kast bewaren, knabbel ze op bij een lekkere kop thee.

Kookboek

Het recept 'Zandkoekjes met amandelen' is afkomstig uit het kookboek...

Baklava

Marie Chemorin

Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Zandkoekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • hennyJe rolt het deeg uit tot 3,5 mm dikte, daar snijd je met een mes repen van 4 cm breed van, deze repen snijd je weer op 4 cm breedte, je kunt er ook nog twee halve amandelen opleggen. De bovenzijde van elk koekje bestrijken met losgeklopt eigeel.

    reageren

  • IngeHeb dit recept uitgeprobeerd doch slaag er niet in om een deeg te bekomen: met zo'n hoeveelheid droog ingredient en slechts één ei kan je toch geen deeg maken? Volgens mij ontbreekt er een ingredient of zijn de hoeveelheden niet juist.

    reageren