Zelfgebakken bagels
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g tarwebloem
- 20 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist
- 2 eetlepels olie
- 1 ei, losgeklopt
- 1 zakje bakpoeder
- 1 eiwit, losgeklopt
- 2 eetlepels sesamzaad of maanzaad
Bereiden
Doe de bloem in een kom. Wrijf verse gist erboven tussen uw handen fijn en meng de gist door de bloem. Meng ook 10 g zout erdoor. Voeg al roerende de olie, het ei en 250-300 ml lauwwarm water toe en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Dek het af met plasticfolie en laat het 15 minuten rusten.
Vet het werkvlak in met wat olie. Kneed het deeg hierop 10 minuten goed door tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg deze terug in de kom. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm ze tot balletjes. Laat de balletjes onder een met bloem bestoven doek 5 minuten rusten. Druk de balletjes iets plat en druk er in het midden een gat in. Steek uw wijsvinger door het gat en maak het al draaiend iets groter. Leg de bagels op een met bloem bestoven werkvlak en laat ze onder een met bloem bestoven werkvlak nog 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een lage pan water met de bakpoeder aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer 2-3 bagels tegelijk 1 minuut, keer ze halverwege. Neem de bagels met een schuimspaan uit het water, laat ze goed uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bagels met eiwit en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad. Bak de bagels in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zelfgebakken bagels' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Brood
Clara ten Houte de Lange
De geur van versgebakken brood, wie kan die weerstaan? Dat zelf brood bakken niet moeilijk is, bewijst dit boekje. Veel kneden, rustig wachten en dan heerlijk... lees verder
© Inmerc. Beeld: littleny | Shutterstock.comBagel tips
Reacties op dit recept
- Douglas En wat doe je met het bakpoeder?