Bruschetta met linzenkaviaar
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 g Du Puy linzen, gekookt
- 1 handje babyspinazie of rucola, in stukken gescheurd
- 1 handje basilicumblaadjes, in stukken gescheurd
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 teentje knoflook, geraspt
- ½ citroen + ½ om te serveren
- 100 ml Griekse yoghurt
- 30 g pijnboompitten, geroosterd en grof gehakt
- 2 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
- 30 ml extra vergine olijfolie
- 10 g Parmezaanse kaas, geraspt (eventueel)
Bereiden
Meng de linzen, de spinazie, het basilicum, de peterselie en de knoflook door elkaar.
Pers de ½ citroen uit en roer het sap door de yoghurt. Bestrooi royaal met zout en peper.
Doe alles bij elkaar samen met de pijnboompitten en verdeel het mengsel over de sneetjes brood.
Besprenkel met de olijfolie en bestrooi eventueel met de Parmezaanse kaas. Druppel het sap van de resterende citroenhelft over het mengsel.
Kookboek
Het recept 'Bruschetta met linzenkaviaar' is afkomstig uit het kookboek...
Superfit
Fern Green
Wil jij sterker en fitter worden? Of weten welke gerechten je het best vóór of juist ná je work-out kunt eten? In 'Superfit', hét kookboek voor sportliefhebbers, vind je talloze recepten die je kunnen helpen het meeste uit je lijf te halen
... lees verder © Uitgeverij Becht