Bruschetta met sardientjes

  • 2 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,2
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 78 kcal
  • 4 g eiwit
  • 3 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 schoongemaakte verse sardines
  • citroensap
  • 2 sneetjes kruidenbrood
  • ½ teentje knoflook
  • olijfolie
  • waterkers

Bereiden

Besprenkel de sardines met wat citroensap en rooster ze boven een gloeiende barbecue of in een hete grillpan in 5-8 minuten mooi bruin en gaar.

Rooster de sneetjes brood onder de grill goudbruin. Wrijf de sneetjes in met het halve teentje knoflook en druppel er wat olijfolie over.

Verdeel plukken waterkers over de sneetjes en leg de sardines erop. Druppel er nog wat citroensap over.

Extra benodigd

Grillpan of barbecue

Opmerking

Lekker avondhapje voor op een warme zomeravond. Leuk om dan zelf verse sardines te roosteren op de barbecue of een grillplaat. Maar met sardines uit blik zijn de bruschette ook niet te versmaden.

Bron

Het recept 'Bruschetta met sardientjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bruschetta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!