Bruschetta met sardientjes
bereiden
Bevat per portie
78 kcal
4 g eiwit
3 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 schoongemaakte verse sardines
- citroensap
- 2 sneetjes kruidenbrood
- ½ teentje knoflook
- olijfolie
- waterkers
Bereiden
Besprenkel de sardines met wat citroensap en rooster ze boven een gloeiende barbecue of in een hete grillpan in 5-8 minuten mooi bruin en gaar.
Rooster de sneetjes brood onder de grill goudbruin. Wrijf de sneetjes in met het halve teentje knoflook en druppel er wat olijfolie over.
Verdeel plukken waterkers over de sneetjes en leg de sardines erop. Druppel er nog wat citroensap over.
Extra benodigd
Grillpan of barbecue
Opmerking
Lekker avondhapje voor op een warme zomeravond. Leuk om dan zelf verse sardines te roosteren op de barbecue of een grillplaat. Maar met sardines uit blik zijn de bruschette ook niet te versmaden.
Het recept 'Bruschetta met sardientjes' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood