Clubsandwich met bacon en tomaat

2 personen
bereiden

waardering 7,9obv 13 waarderingen

Bevat per portie

700 kcal
23 g eiwit
36 g vet
71 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g bacon
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • boter
  • 4 blaadjes sla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 2 eieren, hardgekookt, in plakjes
  • stukje komkommer (ca. 5 cm), in plakjes
  • 50 g paprika chips

Bereiden

Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig.

Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar en voeg het bieslook toe. Breng het sausje op smaak met zout en peper.

Rooster de sneetjes brood en besmeer ze dun met boter. Leg 2 sneetjes op 2 bordjes en beleg ze met blaadjes sla, tomaat en ei. Verdeel de saus erover. Leg er weer 2 sneetje op en beleg die met sla, komkommer en bacon. Leg de laatste 2 sneetjes erop.

Snijd de sandwiches met een scherp mes schuin doormidden en steek een satéprikker door iedere helft. Schuif de helften iets van elkaar af en leg de chips ertussen. Lekker met een frisse, groene salade.

Extra benodigd

Satéprikkers

Het recept 'Clubsandwich met bacon en tomaat' wordt je aangeboden door . Beeld: Joshua Resnick | Shutterstock.com

Clubsandwich tips

Reacties op dit recept

  • Marijke Vanmorgen gemaakt, echt een lekkere hap! Had in plaatst van dille in de saus peterselie gebruikt, was ook lekker.