Clubsandwich met bacon en tomaat
bereiden
Bevat per portie
700 kcal
23 g eiwit
36 g vet
71 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g bacon
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 6 sprietjes bieslook, fijngeknipt
- 6 sneetjes wit casinobrood
- boter
- 4 blaadjes sla
- 1 tomaat, in plakjes
- 2 eieren, hardgekookt, in plakjes
- stukje komkommer (ca. 5 cm), in plakjes
- 50 g paprika chips
Bereiden
Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig.
Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar en voeg het bieslook toe. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
Rooster de sneetjes brood en besmeer ze dun met boter. Leg 2 sneetjes op 2 bordjes en beleg ze met blaadjes sla, tomaat en ei. Verdeel de saus erover. Leg er weer 2 sneetje op en beleg die met sla, komkommer en bacon. Leg de laatste 2 sneetjes erop.
Snijd de sandwiches met een scherp mes schuin doormidden en steek een satéprikker door iedere helft. Schuif de helften iets van elkaar af en leg de chips ertussen. Lekker met een frisse, groene salade.
Extra benodigd
Satéprikkers
Het recept 'Clubsandwich met bacon en tomaat' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Joshua Resnick | Shutterstock.com
Clubsandwich tips
Reacties op dit recept
- Marijke Vanmorgen gemaakt, echt een lekkere hap! Had in plaatst van dille in de saus peterselie gebruikt, was ook lekker.