Clubsandwich met ham
bereiden
Ingrediënten
- 1 dikke snede (Breydel)ham
- Italiaanse kruiden
- (olijf)olie
- honing
- Provençaalse kruiden
- 3 dikke sneden brood
- 50 g gemende sla
- 2 verse rijpe vijgen, in reepjes
- 2 plakjes kaas
- 2 eetlepels noten naar keuze
- voor de dressing
- 2 theelepels zure room
- 2 theelepels honing
- balsamicoazijn
Bereiden
Maak een dressing van de zure room, de honing, balsamicoazijn, peper en zout.
Wrijf de ham in met Italiaanse kruiden, olie en honing. Strooi er een beetje Provençaalse kruiden op en gril tussen de grill of op de barbecue.
Gril de bovenste en de onderste snede brood even tussen de grill.
Bouw de sandwich op: snee brood, gemengde sla, ham, reepjes vijg, kaas, nootjes, dressing, sneetje brood. Herhaal dit en leg bovenaan een geroosterde snede brood. Steek in twee hoeken de satéprikkers. Snijd het brood mooi vierkant en dan diagonaal door.
Extra benodigd
Grill of barbecue, satéprikkers
Kookboek
Het recept 'Clubsandwich met ham' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ Bijbel
Peter de Clercq
BBQ-expert Peter de Clercq verzamelde voor dit onweerstaanbare overzichtswerk maar liefst 500 verschillende grill- en barbecuerecepten voor de meest uiteenlopende
... lees verder © Uitgeverij Lannoo