Croissant met verse abrikoos, banaan en hazelnoten
1 persoon
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
434 kcal
9 g eiwit
27 g vet
39 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel hazelnoten, grof gehakt
- ½ eetlepel gemberjam of (citroen)marmelade
- ½ eetlepel verse munt, fijngehakt
- 25 g verse roomkaas
- 1 croissant
- 2 verse abrikozen of pruimen, gehalveerd
- ½ banaan, in plakjes
Voorbereiden
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze in een kommetje afkoelen. Roer de jam, munt en verse roomkaas door de hazelnoten en laat deze spread liefst een half uurtje staan.
Bereiden
Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread. Leg de abrikozen en plakjes banaan er om en om dakpansgewijs op. Leg de bovenste helft van het croissantje erop.
Het recept 'Croissant met verse abrikoos, banaan en hazelnoten' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood