Crostini met gerookte zalm en citroen-peperroom
bereiden
Ingrediënten
- 1 Italiaanse sfilatino of dun Frans stokbrood, in dunne sneetjes
- olijfolie voor het insmeren
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- 5 eetlepels mascarpone
- 5 eetlepels melk
- fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
- 2 eetlepels gesnipperde verse dille
- 250 g dunne plakken gerookte zalm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrijk beide kanten van het brood met olijfolie en leg de sneetjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze ca. 10 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Maak intussen de citroen-peperroom: stamp of maal in een vijzel de peperkorrels zo fijn mogelijk. Roer de gemalen peper door de mascarpone en klop er vervolgens de melk en het citroenraspsel door. Breng op smaak met zout en citroensap. Bewaar in de koelkast.
Schep de verse dille door de gerookte zalm. Besmeer de crostini met de citroen-peperroom en schik er een bergje gerookte zalm op. Sprenkel er wat citroensap over en serveer.
Extra benodigd
Vijzel
Opmerking
Deze crostini zijn een heerlijk alternatief voor gewone zalmcanapés. Het roomsmeersel is peperig en heeft een fris citroenaccent. Door de zalm door verse dille te scheppen gaat hij er prachtig uitzien.
Kookboek
Het recept 'Crostini met gerookte zalm en citroen-peperroom' is afkomstig uit het kookboek...
Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks
Maxine Clark
In 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' presenteert Maxine Clark een selectie van haar favoriete bruschette... lees verder
© Uitgeverij BechtCrostini tips
Reacties op dit recept
- Heleen Weinig werk, gewoon gemaakt met restjes stokbrood. Heerlijk!