Crostini met mozzarella, rauwe ham en truffelcrème
bereiden
Ingrediënten
- ½ ciabatta brood, in plakjes van 1 cm dik
- olijfolie
- 1 potje truffelcrème (ca. 75 g)
- 2 bolletjes mozzarella van 125 g elk, in plakjes
- 2 grote Roma tomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjes
- 100 g rauwe ham (liefst Parmaham), in dunne reepjes
- verse peterselieblaadjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Bestrijk de plakjes ciabatta met een kwastje met een beetje olijfolie. Rooster het brood 10 minuten in de oven, tot het goudbruin en krokant is. Meng de truffelcrème met een klein beetje olijfolie, zodat je de truffelcrème makkelijk kunt druppelen. Leg een plakje mozzarella op elk sneetje brood. Garneer met een paar blokjes tomaat en wat hamreepjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe een theelepel vloeibare truffelcrème op elke crostino en leg de belegde crostini 5 minuten in de hete oven, tot de mozzarella begint te smelten. Garneer de crostini met verse peterselie. Serveer warm, voordat de mozzarella weer hard wordt.
Extra benodigd
Kwastje
Weetje
'Er zijn verschillende soorten truffelcrème. In sommige crèmes zit zomertruffel, kwalitatief minder goed en dus goedkoper dan de zwarte wintertruffel. Hoe meer truffel, hoe intenser de smaak. Kijk dus altijd op het etiket om de beste truffelcrème te kiezen. Prijs is ook vaak een indicatie.' - Nicoletta Tavella
Kookboek
Het recept 'Crostini met mozzarella, rauwe ham en truffelcrème' is afkomstig uit het kookboek...
Antipasti
Nicoletta Tavella
Dit boek onthult de geschiedenis van de antipasti en geeft recepten van de heerlijkste streekgebonden antipasti, antipasti met vlees, met vis, met schaal- en schelp... lees verder
© Veltman Uitgevers